Vad är en concealer? - Brallis.se -
  • Stort ekologiskt sortiment
  • Alltid snabba leveranser
  • Bonus på allt du handlar
Kundservice: 090-132336
X

Användarnamn

Anslut med Facebook

Sminktips Concealer

Concealer är som en concentrerad foundation och det finns en concealer för varje behov. Den hjälper dig att dölja mörka ringar under ögonen, dämpa röda nyanser t ex kring näsan, dölja "plitor" eller ljusa upp mörka partier runt tex ögonen.
 
Valet av nyans är det viktigaste när det kommer till concealer. Har du en för mörk nyans framhäver du problemområdet istället för att dölja det. Välj hellre en ljusare nyans än din hudton och sudda väl. Tänk på att lägga flera tunna lager istället för ett enda tjockt, det är både lättare och ger ett bättre resultat.
 
Vid applicering av cremeconcealer kan du med fördel använda fingrarna men använer du en mineralconcealer är det däremot enklare att använda en liten concealer borste för att täcka över t ex en finne, rodnader eller mörka ringar.
 
Har du en flytande foundation bör du lägga din concealer i efterhand då du ser var du eventuellt behöver lägga på concealer. Blanda gärna ut den tillsammans med din foundation för att få en mer hudnära nyans.
 
Vid användning av lös Mineralconcealer eller Mineralcorrector bör du använda en sminkborste som är anpassad för mineralconcealer. Samma gäller här vid applicering, flera tunna lager och det kan både läggas på före och efter din mineralfoundation.