Sotade Ögon - Brallis.se
  • Stort ekologiskt sortiment
  • Alltid snabba leveranser
  • Bonus på allt du handlar
Kundservice: 090-132336
X

Användarnamn

Anslut med Facebook

Sminktips Sotade Ögon 

Sotade ögon kräver övning...här följer några enkla tips att börja med!

Viktigt att tänka på när du ska göra  "sotade ögon"  är att du kan göra det med vilken färg som helst det måste inte nödvändigtvis vara svart!

Applicera gärna en tunnflytande concealer / highlighter i ögonvrån och lite under ögat för att ljusa upp mörka partier kring ögat.

Det finns flera olika sorter på marknaden att välja på men min favorit är i.d bisque som kan läggas överallt i ansiktet där jag behöver ljusa upp.

Undvik en tjock concealer under ögat om du är över 25 år då det gärna kan "krackelera" efter ett stund.

NU börjar du med den ljusaste ögonskugga ifrån ögonvrån och upp mot ögonbrynet.

Applicera därefter den näst mörkaste skuggan på hela ögonlocket upp till globlinjen dvs kanten, det hårda benet just ovanför ögonlocket.

Nu till det trixiga... tänk dig en triangel i ytterkant av ögonvrån som smalnar in mot inre ögonvrån när du applicerar den mörkaste skuggan.

Lägg gärna en eyeliner längs hela franslinjen både under och över och sudda ut med hjälp av en lite hårdare pensel med lite mörk skugga på, både över och under ögat.

Du kan med fördel lägga den ljusaste skuggan dvs highlightern även i den undre delen av inre ögonvrån för att ljusa upp ytterligare.

Upprepa dessa tre ovanstående moment till dess att du tonat ut alla skuggorna så du inte har några skarpa kanter och att du är nöjd!