Rouge pricken över i:et - Brallis.se
  • Stort ekologiskt sortiment
  • Alltid snabba leveranser
  • Bonus på allt du handlar
Kundservice: 090-132336
X

Användarnamn

Anslut med Facebook

Sminktips Rouge


Rouge är ett måste i en naturligt vacker makeup, det ger liv till ditt ansikte! Det finns några enkla bastips som man kan tänka på men även tips på hur du applicerar rouge beroende på ansiktsform. Bra bastips att tänka på är:

1) Använd gärna en tjock, mjuk rougeborste och svep den över kindbenet - var noga med att inte gå längre än till ögats mitt eller lägre än örats nederkant. Borsta ut rouget ända mot örat för att undvika ett tvärt avslut.

2) Välj gärna en färg som harmoniserar med dina läppar för snyggast resultat. Börja dagen med ett leende till dig själv när du ska applicera ditt rouge. Lägg sedan rouget från "äppelkinden" och bakåt med små runda rörelser för att få en naturlig rosighet.

3) För en naturlig look välj ett rouge med samma konsistens som din foundation -  använd därför flytande rouge över flytande foundation. Det smälter bättre ihop med foundationen än ett puderrouge. Använd alltid ett puderrouge om du användt en puderfoundation.

4) Tänk på att "slå" av överflödigt rouge från rougeborsten innan du applicerar den.  Bättre att bygga upp färgen med flera lager än ett enda tjockt!

 


 

Har du ett Fyrkantigt ansikte så kan du mjuka upp det genom att applicera en mörkare nyans av puder eller rouge längs käklinjen. Applicera även rouge på kindbenet.

 

 

 

 

 

Avlångt / Ovalt ansikte med en markerad haka kan mjukas upp med hjälp av en naturlig - men mörk - rougenyans på hakan.

 

 

 

 

 

 

Har du ett Runt ansikte behöver du få mer kontur för att få form. Rouge är ett måste på kinderna och en mörkare skugga bör appliceras längs käklinjen för att göra den mer markerad. Framhäv din haka genom att dutta på en ljusare nyans med borsten.

 

 

 

 

 

 

Hjärtformat ansikte dvs din panna är lite bredare än underkäken och hakan, hakan smalnar av och ser ibland nästan spetsig ut. För att balansera och förhöja ett hjärtformat ansikte, är det bäst att skapa konturer längs pannans yttersidor och vid sidan av ögat.

 

 

 

 

 

 

Sist men inte minst viktigt är att "städa" bort överflödigt rouge. Det gör du lätt genom att ta ditt puder och borsta det runt ditt rouge för att sudda ut skarpa kanter.