Rätt ögonvård - Brallis.se
  • Stort ekologiskt sortiment
  • Alltid snabba leveranser
  • Bonus på allt du handlar
Kundservice: 090-132336
X

Användarnamn

Anslut med Facebook

 

Rätt ögonvård

Påsar under ögonen, mörka ringar och saggig hud. Runt ögonen syns verkligen det mesta. Rätt vård mildrar.

 

Rengör rätt!

 

Ju mer ögonmakeup du använder, desto viktigare är det att rengöra ordentligt. Tvätta ALDRIG med tvål kring ögonen, det torkar ut huden och bäddar för rynkor! Skaffa en oljefri ögonrengöring för icke vattenfast mascara och oljebaserad för vattenfast mascara.

  1. För att ta bort ögonskuggor och ögonbrynfärg, ta lite ögonrengöring på en fuktad bomullsrondel och gnugga försiktigt, undvik gnugga i skinnet!
  2. Svep försiktigt bort rengöringskrämen med en bomullstuss, arbeta från inre ögonvrån till den yttre.
  3. Ta bort mascara med hjälp av lite rengöringskräm på en vatten fuktad bomullsrondell och "borsta" av färgen från fransarna genom att dra rondellen ner ifrån och upp över fransarna.
  4. Se till att all färg är borta
  5. Skölj med ljummet vatten och klappa försiktigt huden torr med en mjuk handduk.

 

 

Ögonen behöver en egen kräm!

 

Huden kring ögonen är tunn och känslig vilket ofta visar sig i uttorkad och rynkig hy. Därför kräver ögonområdet lite extra omsorger och, inte minst, en egen kräm!

Vanlig ansiktskräm blir gärna för tung, den kan täppa till porerna och orsaka påsar under ögonen. En speciell ögonkräm väger mindre, är tunnflytande och innehåller mindre fett  vilket gör att den penetrerar huden bättre.

För svullen hud är svalkande ögongelé ofta att föredra, medan torrhetsrynkor kräver kräm.

Använd ögonkrämen morgon och kväll, men sparsamt och försiktigt. Applicera med ringfingret, det svagaste fingret, och dutta utifrån kindbenet och ögonbrynsbenet in mot ögat.

 

 

 Alla får påsar

 

Men påsar under ögonen kan minskas. Här är några tips:

Kyla reducerar puffighet. Svep in lite krossad is  i en bomullsduk och lägg som en ögonmask i några minuter.

Lätt massage dränerar påsarna på vätska. Använd ringfingret och dutta lätt i någon minut. Börja vid inre ögonvrån, gå utåt och sedan tillbaka med cirkelrörelser.

Motion minskar vätskeansamlingar i kroppen, liksom minskat bruk av salt och alkohol.

 

 

Mindre pandalook tack!

 

Mörka ringar under ögonen blir ofta synliga med åldern och avtagande hudelasticitet.

 

 

Det här är värt att veta:

Cigarettrök, damm och andra luftföroreningar kickar igån kemiska processer som vidgar blodkärlen i och omkring ögonlocken. När kärlen blir blodfyllda framträder mörka ringar under ögonen. Vissa ögonprodukter kan orsaka samma reaktion.

Sömnbrist orsakar mörka ringar under ögonen, en hel natts sömn kan räcka för att de ska försvinna.

Mörka ringar kan kamoufleras. Använd hellre en flytande concealer än en fast som oftast är för tung och dessutom ger fel färg.

Kontaktlinser, och ögonen under dem, mår direkt dåligt av damm och andra partiklar. Undvik fiberfylld mascara, använd krämskuggor hellre än pudriga  och smuliga ögonskuggor och undvik kajalpennan innaför undre franskanten. Och var noga med att tvätta bort ögonmakeup på kvällen så ögonen får vila ordentligt under natten.