Ögon - Brallis.se -
  • Stort ekologiskt sortiment
  • Alltid snabba leveranser
  • Bonus på allt du handlar
Kundservice: 090-132336
X

Användarnamn

Anslut med Facebook

 Ögon

Många glömmer bort vikten av att använda rätt ögonvård för att minska påsar under ögonen, mörka ringar och saggig hud. Huden under ögonen är mycket tunnare och känsligare än övriga delar på kroppen därför framhävs hudens trötthet mer just under ögonen men med rätt ögonvård kan du minska denna synlighet.

Tänk på att rengöra rätt runt ögonen. Ju mer ögonmakeup du använder, desto viktigare är det att rengöra ordentligt. Tvätta ALDRIG med tvål kring ögonen, det torkar ut huden och bäddar för rynkor! Skaffa en oljefri ögonrengöring för icke vattenfast mascara och oljebaserad för vattenfast mascara.

Såhär tar du bort din ögonmakeup

  1. För att ta bort skuggor och brynfärg, ta lite ögonrengöring på en fuktad bomullsrondel och gnugga försiktigt, undvik gnugga i skinnet!

  2. Svep försiktigt bort rengöringskrämen med en bomullstuss, arbeta från inre ögonvrån till den yttre.

  3. Ta bort mascara med hjälp av lite rengöringskräm på en vatten fuktad bomullsrondell och "borsta" av färgen från fransarna genom att dra rondellen ner ifrån och upp över fransarna.

  4. Se till att all färg är borta

  5. Skölj med ljummet vatten och klappa försiktigt huden torr med en mjuk handduk.

 

Dina ögon behöver en egen kräm

Huden kring ögonen är tunn och känslig vilket ofta visar sig i uttorkad och rynkig hy. Därför kräver ögonområdet lite extra omsorger och, inte minst, en egen kräm!

Vanlig ansiktskräm blir gärna för tung, den kan täppa till porerna och orsaka påsar under ögonen. En speciell ögonkräm väger mindre, är tunnflytande och innehåller mindre fett  vilket gör att den penetrerar huden bättre.

För svullen hud är svalkande ögongelé ofta att föredra, medan torrhetsrynkor kräver kräm.

Använd ögonkrämen morgon och kväll, men sparsamt och försiktigt. Applicera med ringfingret, det svagaste fingret, och dutta utifrån kindbenet och ögonbrynsbenet in mot ögat.

Alla får påsar men påsar kring ögonen kan minskas.

Här är några tips:

Det här är värt att veta: