Sju suveräna fyrtioplus tips
  • Stort ekologiskt sortiment
  • Alltid snabba leveranser
  • Bonus på allt du handlar
Kundservice: 090-132336
X

Användarnamn

Anslut med Facebook

Sminktips för dig över 40

Åren går så fort och helt plötsligt har man insett huden är inte som den var tidigare, ögonlocken kanske följer varje drag man gör med sminkborsten, då kan det vara bra med små sminktips som gör att du fortfarande kan se lika strålande ut som tidigare.

Bra saker att tänka på är:

  1. Att välja matta skuggor - de ger en mer sofistikerad och mild touch än skimrande och glittrande skuggor.
  2. Att undvika skarpa och mörka nyanser som tex svart - det ger ett härjat och mer åldrat intryck.
  3. Att neutralisera synliga blodådror och pigment fläckar på ögonlocken med ett tunt lager concealer alternativt en highlightingpenna som ger bra med täckning men inte lägger sig som ett "tjockt" lager. Genom att ge ögonlocket en jämnare färg får du dessutom en bra grund när du ska måla vidare.
  4. Dölj mörka ringar under ögonen med en lätt fuktgivande concealer - det utgör en fräsch och bra bas.
  5. Böra med ett torrt ögonlock om du vill ha en makeup som varar hela dagen. Dutta lite transparent puder eller tryck lätt med en servett för att få bort fukt och fett. Använd gärna en ögonprimer istället för concealer på ögonlocken. Finns flera olika nyanser att välja bland.
  6. KOM IHÅG grundprincipen för en naturlig vardagsmakeup - alla passar i bruna nyanser. Rödhåriga klär i rödbruna toner, blondiner i gråbrunt och brunetter med lite mörkare hy i mörkbruna nyanser.
  7. Ska du på fest eller någon annan tillställning kan du gärna leka med färglådan och arbeta med kontrastfärger. Men ger du dig på starka färger är det viktigt med både tid och noggrannhet! En slarvig makeup med starka färger kan gärna se kladdig ut.